Rafet şef patatesin en lezzetli hali ellah tarifi

 


Malzemeler:

2 patates 2 dal taze soğan 1 kuru soğan 300 gram kıyma 100 gram cheddar peyniri 1 avokado 70 gram kaşar peyniri 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon Hazırlanışı:

Öncelikle kıyma, küp doğranmış kuru soğan, taze soğan, tuz, kimyon, domates salçası, biber salçası malzemelerinin hepsini bir tavada birleştirin. Orta ateşte biraz kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Bir yandan da orta kalınlıkta doğradığınız patatesleri bol yağda kızartın. Fazla yağını gidermek için kağıt havlu üzerine kevgir yardımıyla alın. Daha sonra bir fırın kabı hazırlayın. Kabın tabanına kızartmış olduğunuz patatesleri dizin. Patateslerin üzerine kıymalı bolonez sosu eşit şekilde yayın. Sosun üzerine püre haline getirdiğiniz 1 adet avokadoyu ilave edin. En üste de rendelemiş olduğunuz cheddar ve kaşar peynirlerini ekleyin. 180 derece fırında 15 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Rafet şef patatesin en lezzetli hali ellah tarifi Rafet şef patatesin en lezzetli hali ellah tarifi Reviewed by MujganAkyuzDundar on Mayıs 01, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD