Annemden tavada ciğer

 


Annemin öyle uzun uzun tarifleri yoktur. Çok pratiktir. Onun kısa ve öz tariflerinden sonra 

saatler ve  uzun dakikalar süren tarif videolarını izlemekten sıkılıyorum.


Tarif kısaca şöyle:

Ciğerlerin fazla kanı bir yıkama ile alınıyor. Ciğer defalarca yıkanmaz diyor annem.

Bir çay bardağı kadar un, 1 tatlı kaşığı karbonat, tuz, karabiber ve kırmızı biber, bunları bir 

kapta  harmanlıyoruz ve ciğerleri bu karışım ile karıştırıyoruz.

Tavada sıvı yağ kızdırıyoruz, ciğerlerin fazla unlarını süzgeçten geçirip bu kızgın yağa 

ekliyoruz.  Kısık ateşte kızartıyoruz. 



Sebzeli sevenler;

Aynı tarifi soğanlı biberli domatesli yapmak için de çözümü çok kolay annemin.

Ayrı bir tavada soğan, yeşil ve kapya biber kavruluyor, domates ilave ediliyor. Hatta 

domatesler renksiz  diye çok azıcık salça da ekliyoruz.

Sebzeli sevenler kızarttığı ciğerlere hazırladığı soğan biber karışımını ekleyip 5 dk daha 

kavurur, sonuç  mükemmel.


Annemin pratik tarifleri ile iki tarif bir arada çıkmış oldu. Afiyet olsun


Annemden tavada ciğer Annemden tavada ciğer Reviewed by MujganAkyuzDundar on Mayıs 04, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD