Annemden tavada ciğer
Annemin öyle uzun uzun tarifleri yoktur. Çok pratiktir. Onun kısa ve öz tariflerinden sonra
saatler ve uzun dakikalar süren tarif videolarını izlemekten sıkılıyorum.
Tarif kısaca şöyle:
Ciğerlerin fazla kanı bir yıkama ile alınıyor. Ciğer defalarca yıkanmaz diyor annem.
Bir çay bardağı kadar un, 1 tatlı kaşığı karbonat, tuz, karabiber ve kırmızı biber, bunları bir
kapta harmanlıyoruz ve ciğerleri bu karışım ile karıştırıyoruz.
Tavada sıvı yağ kızdırıyoruz, ciğerlerin fazla unlarını süzgeçten geçirip bu kızgın yağa
ekliyoruz. Kısık ateşte kızartıyoruz.
Sebzeli sevenler;
Aynı tarifi soğanlı biberli domatesli yapmak için de çözümü çok kolay annemin.
Ayrı bir tavada soğan, yeşil ve kapya biber kavruluyor, domates ilave ediliyor. Hatta
domatesler renksiz diye çok azıcık salça da ekliyoruz.
Sebzeli sevenler kızarttığı ciğerlere hazırladığı soğan biber karışımını ekleyip 5 dk daha
kavurur, sonuç mükemmel.
Annemin pratik tarifleri ile iki tarif bir arada çıkmış oldu. Afiyet olsun
Post a Comment