Tam ölçüleriyle aşure yapımı
Seval mutfakta tarifi
bardak ölçüsü 200 ml☘ malzemeler 🌸 ✓3 su bardağı aşurelik buğday ✓1 su bardağı haşlanmış nohut ✓1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye ✓1 su bardağı yaş üzüm ✓1 su bardağı fındık ✓10 tane incir ✓1 su bardağı kuru kayısı ✓1 çay bardağı kuş üzümü ✓1 su bardağı badem veya dolmalık fıstık ✓10 tane kadar karanfil ( 1 çay bardağı ile kaynatılıp yarım çay bardağı suyu aşureye eklenecek) ✓3 adet küçük boy elma ✓4,5 su bardağı şeker (yavaş ve dikkatli eklemeyin lütfen damak tadına göre ayarlarsanız) ✓25 su bardağı kaynar su (yavaş ve dikkatli ekleyin lütfen hemen kaynar kaynar tüketecekseniz suyu biraz azaltın ve su miktarı buğdaya göre değişebilir) ▶üzerine:ceviz, Hindistan cevizi, tarçın, Antep fıstığı yada istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. ▶Not:karanfili ben unuttum siz unutmayın isterseniz elmaya 10 tane kadar karanfili batırıp içine ata bilirsiniz kapattıktan sonra geri çıkarırsınız.
Post a Comment