Tam ölçüleriyle aşure yapımı

 Seval mutfakta tarifi



bardak ölçüsü 200 ml☘ malzemeler 🌸 ✓3 su bardağı aşurelik buğday ✓1 su bardağı haşlanmış nohut ✓1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye ✓1 su bardağı yaş üzüm ✓1 su bardağı fındık ✓10 tane incir ✓1 su bardağı kuru kayısı ✓1 çay bardağı kuş üzümü ✓1 su bardağı badem veya dolmalık fıstık ✓10 tane kadar karanfil ( 1 çay bardağı ile kaynatılıp yarım çay bardağı suyu aşureye eklenecek) ✓3 adet küçük boy elma ✓4,5 su bardağı şeker (yavaş ve dikkatli eklemeyin lütfen damak tadına göre ayarlarsanız) ✓25 su bardağı kaynar su (yavaş ve dikkatli ekleyin lütfen hemen kaynar kaynar tüketecekseniz suyu biraz azaltın ve su miktarı buğdaya göre değişebilir) ▶üzerine:ceviz, Hindistan cevizi, tarçın, Antep fıstığı yada istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. ▶Not:karanfili ben unuttum siz unutmayın isterseniz elmaya 10 tane kadar karanfili batırıp içine ata bilirsiniz kapattıktan sonra geri çıkarırsınız.


Tam ölçüleriyle aşure yapımı Tam ölçüleriyle aşure yapımı Reviewed by MujganAkyuzDundar on Nisan 24, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD