Oktay usta ezo gelin çorba
Lokanta usulü Ezogelin çorbası Üç çorba kaşığı kırmızı mercimek Bir çorba kaşığı pirinç Bir çorba kaşığı bulgur Bir çorba kaşığı tel şehriye Bir çorba kaşığı un( 2 kaşık un koymanızı tavsiye ediyorum Bir çorba kaşığı domates Bir çorba kaşığı biber salçası Bir tane küçük soğan Bir diş sarımsak Üç çorba kaşığı çiçek yağ yarın limon suyu Bir tatlı kaşığı tuz Bir tatlı kaşığı pul biber Bir tatlı kaşığı nane Bir çay kaşığı karabiber
hazırlanışı
Pirinç mercimek bulguru yıkadıktan sonra üzerine üç parmak geçecek mesafede
sıcak su koyuyoruz pişmeye bırakıyoruz
diğer tarafta soğanı çok ince doğramalıyız
tencerenin içerisine tereyağı çiçek yağı soğanı bir güzel kavuruyoruz
ortalama 5 dakika kadar kavursanız yeterli olur
önemli olan iyi kavrulması
sarımsağı eziyoruz biraz kavuruyoruz unu ilave edip bir az çevirdikten sonra domates biber salçasını koyuyoruz bir 2 dakika hepsini bir kavurup üzerine 3 bardak soğuk su veriyoruz
kıvamını açılması için çırpma teli ile karıştıralım bu esnada üçlü karışımı çorba tenceresinin içerisine alıyoruz
hepsini birlikte karıştırıp sıcak su ekliyoruz kıvamını ayarlıyoruz
kaynamaya başlasın orta ateşte on dakika Kaynatıyoruz
bu kaynama esnasında Tel şehriyeyi baharatlarını limon suyunu tuzunu hepsini ilave edelim kıvamını kontrol edelim tadını tuzunu kontrol edelim güzel bir çorba sevdiklerinizle birlikte afiyetle içiniz.
ortalama altı sekiz kişilik
Post a Comment