Fırında veya tavada lahmacun

 


MAYALI EKMEK HAMURLU FIRINDA TARİF 

(HAMURU KENDİ HAZIRLAMAK İSTEYENLER İÇİN HAMUR TARİFİ İKİNCİDE)


Malzemeler ; 4 kişi için


4 tane Mayalı Ekmek Hamuru

250 gr Yağlı Kıyma

4 adet ince doğranmış Kuru Soğan

1 adet Domates

1 yemek kaşığı Salça

10 dal Maydanoz

1 yemek kaşığı Tereyağ

Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

Çiğ Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, domates, maydanoz, tereyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, biber salçası karıştırılarak iç hazırlanır. 

Ekmek Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve un serperek  oklava ile açılır. Kıyması yayılır. Orta Isılı Fırında pişirilir. 

Sıcakken servis yapınız

Afiyet olsun......

*************************************

Tavada lahmacun malzemeleri


Hamur için;

-1. 5 bardak süt

-1 bardak ılık su

-2 kaşık sıvı yağ

-1 silme kaşık tuz

-1 paket kabartma tozu

-5-5. 5 bardak un


İç harç için;

-½ kg orta yağlı kıyma

-2 tane kuru soğan

-3 tane yeşil biber

-1 tane domates

-5. 6 dal maydanoz

-1 kaşık domates salçası

-1 kaşık acı biber salçası

-2 kaşık sıvı yağ

-Tuz


Tavada lahmacun yapılışı

Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir kabın içine sütü koyun. Üzerine sıvı yağ tuz ekleyin ve yavaş yavaş unu katın. Daha sonra kıvam bulana kadar yavaşça suyu ekleyin. Ele yapışmaz bir kıvam alana kadar yoğurun.

Daha sonra tezgahı unlayın ve bütün hamuru küçük parçalara yırın. Daha sonra dinlenmesi için üzerine bir bez örtün ve bekletin.

Bu arada harç için kıymayı derin bir kaseye alın. Rondoya soğanı yeşil biberi koyun ve ince bir hal alana kadar çekin. Bunu kıymanın içine ilave edin.

Daha sonra domates ve maydanozu da aynı şekilde çekin ve onu da kıymaya ilave edin. Salçasını, tuzunu, sıvı yağ da katıp karıştırın.

Pişirme aşamasında kapaklı yanmaz bir tava kullanabilirsiniz. Tavayı ocağa alın ve ilk hamur parçasını tabak büyüklüğünde açın.

Üzerine aralıklı bir şekilde elinizle iç harcı yayın. Bunu ısınmış olan tavaya yerleştirin. Ocağı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte tutun. Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın. Altı kızarınca alabilirsiniz. Diğer tüm parçalara aynı işlemi yapın.

Afiyet olsun.

Fırında veya tavada lahmacun Fırında veya  tavada lahmacun Reviewed by MujganAkyuzDundar on Mayıs 28, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD