Balık buğulama

 BALIK BUĞULAMA

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık

1 çay bardağı ZeytinYağ

1 adet Limon

1 çay bardağı Su

1 demet maydanoz

Tuz

Soğanlı sevenler için enine dilimlenmiş 1 orta boy soğan 


Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. (Soğanlı yapacaklar; balıkların üzerine soğan ince dilimler halinde yayılır) Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur.  İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur.

Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir.

Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir. 

Afiyet olsun......

Balık buğulama Balık buğulama Reviewed by MujganAkyuzDundar on Mayıs 27, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD