Balık buğulama
BALIK BUĞULAMA
Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Balık
1 çay bardağı ZeytinYağ
1 adet Limon
1 çay bardağı Su
1 demet maydanoz
Tuz
Soğanlı sevenler için enine dilimlenmiş 1 orta boy soğan
Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. (Soğanlı yapacaklar; balıkların üzerine soğan ince dilimler halinde yayılır) Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur. İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur.
Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir.
Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir.
Afiyet olsun......
Post a Comment