Oktay usta trileçe tatlısı

 


Trileçe tatlısı

Beş adet yumurta Bir su bardağı toz şeker Bir paket kabartma tozu Bir paket vanilya Altı çorba kaşığı un

Şerbeti;

1 litre süt Bir paket krema (200 ml) Bir çay bardağı toz şeker

Karamel sos;

Bir su bardağı toz şeker Bir paket krema( 200ml)

Üzeri için;

Bir poşet toz şanti Bir bardağı soğuk süt

Hazırlanışı;

Karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş yumurtaları kırıyoruz

toz şekeri ilave edip mikser ile 4 dakikaya yakın

en yüksek devirde çalıştırıyoruz

içinde şeker tanecikleri tamamen erimiş olmalı

sonrasında altı çorba kaşığı dolu dolu unu

kabartma tozu vanilyayı tel süzgeçten eliyoruz

mikserle ya da çırpma teli ile karışmasını sağlıyor

yağlanmış olan fırın kabına içerisine döküyoruz

önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz

ve soğumaya bırakıyoruz.

Karamel sosunu hazırlıyoruz şekeri kısık ateşte dikkatlice yakmadan eritiyoruz

kahverengi renge dönüştüğü vakit, zaman kaybetmeden kremayı ekliyoruz

eriyecek krema ile şeker birlikte kısık ateşte kaynatıyoruz

şeker tamamen eriyince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Süt şerbeti; sütü ,şekeri ,kremayı, bir tencereye alıyoruz.

Ocağa koyup ılık hale getiriyoruz ve kekin üzerine tatlımızın üzerine şerbetimizi gezdirerek döküyoruz tamamen soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiden sıvıyoruz ince bir tabaka olarak buzdolabına koyuyoruz.

Şantinin sertleşmesi için karamel sosu üzerine gezdiriyoruz

karamel sosumuz az bir şey süt damlatarak akıcı hale getirebiliriz.

Kekimizin üzerine gezdirerek döküyoruz

şantiyi bir torba içerisine alıp üzerine çizgiler yapıyoruz

çöp şiş ile motifler çizip dolapta 3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

Bir gece beklerse çok güzel olur.

Not; kağıttan külah yerine şanti torbası kullanabilirsiniz



Oktay usta trileçe tatlısı Oktay usta trileçe tatlısı Reviewed by Müjgan on Nisan 21, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD