Oktay usta trileçe tatlısı
Trileçe tatlısı
Beş adet yumurta Bir su bardağı toz şeker Bir paket kabartma tozu Bir paket vanilya Altı çorba kaşığı un
Şerbeti;
1 litre süt Bir paket krema (200 ml) Bir çay bardağı toz şeker
Karamel sos;
Bir su bardağı toz şeker Bir paket krema( 200ml)
Üzeri için;
Bir poşet toz şanti Bir bardağı soğuk süt
Hazırlanışı;
Karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş yumurtaları kırıyoruz
toz şekeri ilave edip mikser ile 4 dakikaya yakın
en yüksek devirde çalıştırıyoruz
içinde şeker tanecikleri tamamen erimiş olmalı
sonrasında altı çorba kaşığı dolu dolu unu
kabartma tozu vanilyayı tel süzgeçten eliyoruz
mikserle ya da çırpma teli ile karışmasını sağlıyor
yağlanmış olan fırın kabına içerisine döküyoruz
önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz
ve soğumaya bırakıyoruz.
Karamel sosunu hazırlıyoruz şekeri kısık ateşte dikkatlice yakmadan eritiyoruz
kahverengi renge dönüştüğü vakit, zaman kaybetmeden kremayı ekliyoruz
eriyecek krema ile şeker birlikte kısık ateşte kaynatıyoruz
şeker tamamen eriyince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Süt şerbeti; sütü ,şekeri ,kremayı, bir tencereye alıyoruz.
Ocağa koyup ılık hale getiriyoruz ve kekin üzerine tatlımızın üzerine şerbetimizi gezdirerek döküyoruz tamamen soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiden sıvıyoruz ince bir tabaka olarak buzdolabına koyuyoruz.
Şantinin sertleşmesi için karamel sosu üzerine gezdiriyoruz
karamel sosumuz az bir şey süt damlatarak akıcı hale getirebiliriz.
Kekimizin üzerine gezdirerek döküyoruz
şantiyi bir torba içerisine alıp üzerine çizgiler yapıyoruz
çöp şiş ile motifler çizip dolapta 3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.
Bir gece beklerse çok güzel olur.
Not; kağıttan külah yerine şanti torbası kullanabilirsiniz
Post a Comment