Oktay usta izmir köfte

 


İzmir köfte

Malzeme listesi

500 gr az yağlı kıyma Yarım ekmek Bir adet büyük 🧅 soğan Bir adet yumurta Bir tutam maydanoz Bir tatlı kaşığı tuz Üç adet patates Üç adet domates Üç Adet sivri biber SOSU için;

Bir çorba kaşığı domates salçası Bir çorba kaşı biber salçası Bir kase rendelenmiş domates Bir çorba kaşı tereyağı Bir tatlı kaşığı un İki tane defne yaprağı 1 litre su

Hazırlanışı;

İki sefer çekilmiş olan kıymamızı karıştırma kabına alıyoruz rendelenmiş soğan yumurta maydanoz ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmeği tuz karabiber pul biber serpip güzelce yoğuruyoruz. 24 adet parçaya bölüp köftelerimizi parmak şeklinde yuvarlıyoruz, Videomuzda gösterdiğimiz şekilde fırın tepsisine diziyor ve aralarına uzunlamasına kestiğimiz patatesleri yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. Küçük bir tava içerisine tereyağını alıyoruz birazcık kızarınca domates biber salçasını ilave edip kavuruyoruz defne yaprağı ile birlikte dondurucudan çıkardığımız domatesi de ilave ediyoruz biraz çevirdikten sonra bir tatlı kaşığı unu koyup çevirip üzerine kaynar suyunu verip bir taşım kaynayınca tuz karabiber ekleyip fırından çıkardığımız köftenin üzerine döküyoruz birazı kalıyor onu da kaynatıyoruz köftemiz fırından çıktıktan sonra azalmış oluyor kalan sosu veriyoruz. Çok lezzetli bir ana yemek oldu sizlerde mutlaka deneyin ellerinize sağlık.


Oktay usta izmir köfte Oktay usta izmir köfte Reviewed by MujganAkyuzDundar on Nisan 24, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD