Nefis yemek tarifleri pişirme kagıdında hamsi tava

 


Pişirme Kağıdında Hamsi Tava Tarifi için Gerekli Malzemeler;

Yarım kilogram hamsi Tuz 1 su bardağı mısır unu Yarım çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı;

1. Temizleyip, iyice yıkadığımız hamsiyi bir tabağa alarak tuzlayalım.

2. Ardından mısır unu eklediğimiz kaseyi alalım

ve hamsilerin iki yüzü de kaplanacak şekilde mısır ununa bulayalım.

3. Hamsilerimizi kokusuz ve tava kirletmeden

hazırlayabilmek için pişirme kağıdını tezgahımıza serelim.

4. Daha sonra, balıkları istediğimiz şekilde sıralayalım.

5. Son olarak, hamsilerin üzerine sıvı yağ gezdirelim.

6. İkinci pişirme kağıdı yardımıyla balıkların üzerini kapatalım

ve kenarlardan katlayalım.

7. Hamsileri uygun bir tavaya alarak ocağa yerleştirelim

ve buharının çıkması için üzerinde delikler açalım.

8. Kontrollü bir şekilde, yaklaşık 5-6 dakika pişirdikten sonra

hamsileri ters çevirelim.

9. Buharın çıkması için tekrar delikler açalım

ve yaklaşık 5 dakika kadar daha pişirelim.

10. Hamsiler yeterince kızardıktan sonra yine ters çevirelim

ve uygun bir tabağa alalım.

11. Üst taraftaki pişirme kağıdını çıkaralım ve

altta kalan pişirme kağıdını dikkatlice keselim.

12. Nar gibi kızarmış hamsi tavamız servise hazır. Afiyet olsun.


Nefis yemek tarifleri pişirme kagıdında hamsi tava Nefis yemek tarifleri pişirme kagıdında hamsi tava Reviewed by MujganAkyuzDundar on Nisan 17, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD