Hatay sandık içinden alıntı iki farklı cheesecake
MALZEMELER
1,5 paket burçak bisküvi 1 çay bardağı tereyağı 600 gram labne peynir 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 adet yumurta 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu Yarım çay bardağı limon suyu Çeyrek çay bardağı su 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 çay kaşığı zerdeçal 1,5 su bardağı frambuaz püresi Yarım çay bardağı toz şeker Çeyrek çay bardağı su 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
YAPILIŞI
3 aşamalı bir tarif. Kekin birinci aşaması alt katmanı.
Öncelikle 1,5 paket burçak bisküviyi robottan geçirerek toz haline getiriyoruz. Üzerine eritip oda sıcaklığına getirdiğimiz 1 çay bardağı tereyağını ekleyip tek parça haline gelene kadar karıştırıyoruz.
Karışımı tabanına ve yanlara yağlı kağıt eklediğimiz kelepçeli kağıda alıyoruz. Bardak ile bastıra bastıra düzlüyoruz. Bu şekilde kalıbı dolaba atıyoruz.
Biz ikinci katmanı yapmaya yani ikinci aşamaya geçiyoruz.
Peynir katmanı. Bir kaba 600 gram labne peynir ve 1 su bardağı toz şeker ekleyip şeker eriyene kadar makina ile karıştırıyoruz.
Şeker eridikten sonra üzerine 1 paket krema, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ekleyip tek parça haline gelene kadar robottan geçiriyoruz.
En son üzerine tek tek yumurta ekleyerek 3 yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta ekleyip karıştırma aşamasında makine ile değil
bir çırpıcı ile karıştırıyoruz ki kek pişerken kabarmasın.
Kek kalıbını dolaptan çıkarıyoruz.
Üzerine peynirli karışımı ekleyip önceden ısıttığımız
160 derecelik fansız fırına keki pişiriyoruz
ancak fırının alt kısmına kaynamış su ekliyoruz.
Kaynamış suyu fırın ısısına dayanıklı bir borcama ekliyoruz.
55 dakika boyunca pişiriyoruz.
55 dakika sonra kapağı bir karış kadar aralayıp 15 dakika fırını durdurup keki dinlendiriyoruz. 15 dakika sonra keki dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Şimdi soslarını yapmaya geçebiliriz.
Limonlu için ufak bir tencereye 1,5 su bardağı su, 1 çay bardağı toz şeker,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve yarım çay bardağı limon suyu ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir kasede çeyrek çay bardağı suyun üzerine
1 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyip karıştırıyoruz.
Tamamen karışan nişastalı suyu tenceredeki limon karışımına
azar azar ekleyip ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyip karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayan karışımı 1 dakika pişirip altını kapatıyoruz. Aynı anda başka bir tencerede 1,5 su bardağı
frambuaz püresi üzerine yarım çay bardağı toz şeker ekleyip karıştırıyoruz. Kaynamaya başlamaya yakın başka bir yerde kasenin içerisine
çeyrek çay bardağı suyun üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası ekleyip karıştırıyoruz.
Tek parça haline gelen karışımı frambuazlı karışımın üzerine
azar azar ekleyip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika pişirip altını kapatıyoruz.
Sosların ilk sıcaklıkları geçsin diye 3 dakika dinlendiriyoruz.
Bizde keki ayıraçla ikiye ayırıp en son sosu üzerlerine döküyoruz.
30 dakika keki dışarda bekletiyoruz.
Oda sıcaklığına gelen keki en son buzdolabına atıyoruz.
En az 3 saat dolapta dinlenmesi gerekiyor.
Post a Comment