ünlü şefler, pasta, börek, tatlı, yemek, kebap, çorba, şeflerden alıntılar, nefis yemekler, nefis tarifler,anne tarifleri
200 ml su
200 g un
1 g maya
170 g un
5 g bal
65 ml su
5 g tuz
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Süslemek için çörek otu ve susam
Öncelikle ön maya işlemi için mayayı suda eritip içine umu ekleyip biraz karıştırınız ve ağzını kapatıp 3 saat kadar dinlendirmeye bırakınız. Ön maya işlemi tamamlandıktan sonra makinaya un ön maya bal ekleyip malzemeleri karıştırmaya başlayınız. Daha sonra hamur kıvam almaya başladığında yavaş yavaş su ilavesi yapmaya başlayınız. Suyu yavaş yavaş eklemenin sebebi ise bütün suyu birden konulması halinde su hamuru sıvı hale getirecektir. Hamur kendini kaptan temizlemeye başladığında hazır hale gelmiş demektir. Son olarak hamura tuzunu ekleyiniz. Hamuru 10 dakika kendine gelmesi için bekletin. Daha sonra hamura fazla dokunmadan elinizi yağlayarak hamuru alın ve hamura 2 kere katlama işlemi uygulayınız. Bu işlemden sonra hamura yuvarlak şekil vererek 1-1.30 saat kadar mayalandırma işlemi uygulayınız. Mayalanan hamuru alıp bir tepsi içerisine koyarak parmaklarınız yardımı ile hamurun üstüne tırnak izi bırakınız. Son olarak sos için yumurta sarısı ve sütü karıştırarak fırça yardımıyla üstüne sürünüz ve çörek otu susam ile süsleyiniz. Ramazan pidesini 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriniz.
BONUS: ZEVKLE ÇALIŞMAK İÇİN RELAX MÜZİK TIKLAYINIZ
Farid Farjad fon müzikleri
Created By Sora Templates | Distributed By Gooyaabi Templates
Back To Top
Post a Comment